مرکز ملي فضاي مجازي در راستاي برنامههاي اعلام شده خود، با حمايت از جامعه دانشگاهي، اولين نرم افزار فيلترينگ هوشمند کشور را به بهره برداري رساند.
وايمکس نيوز- بنا به اعلام مرکز ملي فضاي مجازي، سيستم فيلترينگ هوشمند تصوير، فيلم و متن در موضوعات اخلاقي به منظور بهره گيري از خدمات مفيد شبکه جهاني اينترنت و برنامه ريزي براي صيانت از آسيبهاي ناشي از آن، با حمايت مرکز ملي فضايي مجازي از طرحهاي علمي دانشگاهي به بهره برداري رسيد.
براساس اين گزارش، از مشخصههاي اين طرح، تشخيص هوشمند محتواي درخواست شده کاربر است که سرعت و گستره صفحات پالايش شده را افزايش مي دهد و با کاهش نرخ خطا، کاربر سريعتر و دقيقتر به محتواي مفيد مورد نياز خود دست پيدا مي کند. همچنين در اين نرم افزار به دليل امکان پالايش جزئي صفحات و ريزدانگي، پالايش صرفاً بر صفحاتي اعمال مي شود که به دليل محتواي نامناسب نياز به پالايش دارند و نيازي به بستن کل دامنه نيست.
از ويژگيهاي ديگر اين طرح، توزيع شدگي است که براساس آن سازمان ها، شرکتها و مؤسسات ميتوانند اين نرم افزار را مستقلاً به کار گيرند.
نرم افزار فيلترينگ هوشمند کشور در حال حاضر مراحل آزمايشي نهائي خود را به پايان رسانده و در چندين سازمان و نهاد راه اندازي شده است.
در مرحله اول، اين طرح با همکاري مشترک پژوهشکده فضاي مجازي دانشگاه شهيد بهشتي و سازمان تبليغات اسلامي (مؤسسه اطلاع رساني تبيان) در چندين مرکز داخل کشور و همزمان به عنوان يک طرح صادراتي در خارج از کشور راه اندازي شده است و مراحل بعدي اين طرح در آينده نزديک اجرا خواهد شد.